Kayıtlar

Almanca meyveler,almanca meyveler yazılışı ve okunuşu

Resim
almanca meyveler Artık ülkemizde ingilizce bilmem bir farkındalık yaratmıyor öyle ki herkes ingilizce konuşuyor biliyor eskiden ingilizce bilmek çok iyi birşeydi çünkü çok az kişi kendini geliştiriyor bir başka ulusal yabancı bir dil biliyordu artık ingilizcenin yanında ekstra bir dil daha bilmek gerekiyor bu alternatifler arasında da en çok tercih edilen almanca,rusça ve çince oluyor.Bana kalırsa almanca öğrenmektense rusça yada çince öğrenmek çok daha mantıklı geleceğin dilinin çince olacağını düşünüyorum.Bir de bir dili ne kadar az kişi biliyorsa ülkemiz için söylüyorum o kadar çok aranan insan olursunuz uluslararası şirketlerde çince ve ingilizce bilen bir insan çok iyi iş bulabilir.Neyse sizin almanca iştahınızı kaçırmayım ben almanca meyvelerin yazılı ve okunuşu aşağıdaki videoda mevcuttur.İngilizcede "pronunciation" denen şey yani telefuz çok önemlidir o yüzden bir kelimeyi en başta doğru telefuzuyla birlikte öğrenmek çok önemlidir. der Apfel - elma die Äpfel

Kemik suyunun faydaları,kemik suyu neye iyi gelir ?

Resim
kemik suyunun faydaları Kemik Suyunun Faydaları Kemik suyu özellikle bebeklere ve yaşlılara içirilmesi konusunda değişik dedikodular dönüyor.Kimisi çok faydalı olduğunu söylüyor kimisi faydasının olmadığını sadece lezzet kattığını söylüyor bu konuda doktorlar kemik suyunun ne faydası var ne zararı çocuğunuzun kalsiyum almasını istiyorsanız eğer et yedirin çünkü kemiği kaynatmakla kemikteki kalsiyum suya geçmez diyorlarmış ne kadar doğru bilmiyorum..Tıbbi yönden bilgileri hekimlere sormak gerekiyor ancak ben burada size geleneksel yoldan tecrübeleri paylaşmak istiyorum.Mesela daha 3.sınıfa giden bir çocuğun yaşıtlarına göre boyunun çok uzun olması dikkatimi çekti bu çocuğun annesinin,babasının da anormal bir boyu yok yani orta boylular ancak çocuk yaşıtlarının 3-4 yaş daha büyük gösteriyordu o yüzden annesini sordum ne yediyorsunuz ne içiriyorsunuz da bu çocuğun boyu bu kadar uzamış gelişmiş diye annesinnin cevabı net oldu "bebekliğinden beri kemik suyu kaynatıp içiriyorum

Sirkeli turşu mu limonlu turşu mu daha lezzetli olur ?

Resim
turşu yapımı İyi turşu sirkeli mi limonlu mu ? Elbetteki damak zevki her insan için değişir.Bir söz vardır renkler ve zevkler tartışılmaz diye turşunun limonlu mu daha iyi yoksa sirkeli mi daha iyi olacağının kararını vermekte muallaklı bir durumdur.Ancak turşuculuk yapanlara göre iyi turşu limonla yapılan turşudur.Kişiler zaten limonu tercih ediyor.Tuzdan şuan herkes çekindiği için limonla yapılan turşuyu tercih ediliyor.Ev turşuları genelde sirke ile yapılıyor ancak limonla yapılan turşu daha makbuldur.Turşu yaz sonu kışa doğru  kurulur.Turşunun dönme süresi 3 aydır.Turşuda kullanılacak malzemeleri mevsiminde kullanmak gerekir zira mevsim sonu erik ve fasulye gibi turşulukları bulmak zor olur.Turşu kurduktan sonra serin yerde durması gerekir.Eğer sıcak yerde olursa turşu kaymak yapar üstü beyazlaşır.O yüzden turşunun soğuk yerde durması gerekiyor.Turşu kurulduktan 1.5 ay sonra açılıp tadına bakılmaya başlanır ancak olgunlaşma süreci 3 aydır.Yani turşuyu kurduktan sonra 3 ay ge

Kebapçıların olmazsa Olmazı Kuyruk Yağı Hakkında Canan Karatay yine haklı çıktı Amerika da Karatayı Onayladı İşte O Gerçekler...

Resim
  İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay kuyruk yağı konusunda akılları karıştırdı. Meğer yanlış biliyor muşuz. Kuyrun yağını mutfağınıza sokmak için artık çok fazla nedeniniz var. Yazımızın detayında Kuyruk yağının yapımını da bulabilirsiniz. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay kuyruk yağı konusunda yine çarpıcı açıklamalar yaptı ve şunları söyledi: "Kavurmayı kuyrukyağı ile birlikte yiyin. O zaman daha dinç olursunuz. Bu Anadolu'da bir adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve 90-95 yaşına kadar yaşarlar. Hastalık yapan yağ trans yağlardır." Dünya çapında yapılan araştırmalar da Karatay'ı haklı çıkardı. Amerika kuyruk yağını en sağlıklı yağlar listesine çoktan aldı bile. Peki nedir bu kuyruk yağı yakından tanıyalım. Kuyruk yağının faydalarına bir göz atalım. Omega-3 yağ asidi bakımından oldukça zengin. Kan basıncını dengeliyor. Romatizma hastalıklarını önlüyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Simit diyeti lisesi,Simit diyeti yapanların yorumları

Resim
simit diyeti listesi Simit Diyeti Nasıl Yapılır ? Son zamanlarda etrafımdaki kilo vermek isteyen insanlardan bu diyeti duyar oldum..Sürekli simit diyeti,simit diyeti diye işitince bu simit diyeti yapanlara sordum ve gün gün diyetin listesini öğrendim.Ben simit diyeti yaptım şu kadar kilo verdim diyen varsa lütfen simit diyeti yorumlarını bize yazsın benim etrafımdaki insanlar henüz yeni başladığı için buraya kaç günde kaç kilo verdiğini yazamıyorum.Öyle simit diyeti diye sakın küçümsemeyin haa.İsminin simit olması simitin çok fazla tüketilecek olması yoksa bu diyette köfte,tavuk ve pirzola bile yiyebileceksiniz.Ancak ben her zaman şunu söylüyorum hiç bir diyeti yaşamınızın sonuna kadar yapamazsınız o yüzden hiç bir diyet uzun vadede başarılı olamaz.Diyeti sıkı bir şekilde yaparsanız yaptığınız sürece zayıflarsanız,kilo verirsiniz ancak bir an olur diyeti bozmaya başlarsınız ve belki aylarca uğraşıp verdiğiniz bir kaç kiloyu çok daha kısa sürede fazlasıyla alırsınız.O yüzden kilo

Kebabiye ne işe yarar,kebabiye nerede yetişir ve yararları nelerdir

Resim
kebabiye ne işe yarar Kebabiye : Endonezyada yetişen bir karabiber türünün meyvelerine verilen ada kebabiye denir.Kebabiyenin bir çok faydası vardır kebabiye bitkisinin faydalarını sıralayacak olursak ; İştah açıcı etkisi vardır karabiber gibi yemeklerin üstüne ekilerek yenilebilir. Kışın üşümemek için karabiber gibi yemeklere ekilir.2 gr. Kebabiye tozu,1 su bardağı bal şerbetine katılıp içilir İdrar yolu iltihabı: 1 su bardağı bal şerbetine 2-3 gr. Kebabiye tozu katılıp içilir Çiğnenilirse ağız kokusunu giderir. Eğer 1 su bardağı bal şerbetine 3-5 gr. Kebabiye tozu karıştırılıp içilirse ses kısıklığna iyi gelir. Kebabiye tozu 1 su bardağı bal şerbetine karıştırılıp içilirse öksürüğe iyi gelir.

Kiraz sapı ile zayıflama,kiraz sapı ile bitkisel çay nasıl hazırlanır ?

Resim
kiraz sapı demleme Kiraz sapı,idrar söktürücü olarak veya zayıflamak için kullanabileceğimiz bitkiler arasındadır.Bununla beraber canlandırıcı etkisi vardır.Gut,sindirim bozuklukları gibi durumlardada kullanabilir.Herhangi bir yan etkisi yoktur.Ama çok fazla kullanıldığında karın ağrısı yapabilir. Kiraz Sapı İle Zayıflama Çayı Hazırlama Zayıflamak isteyen insanlar ödemin gitmesi,şişkinliğin gitmesi için kiraz sapını kullanabilirler.Bunun için bir demleme çayı hazırlamak gerekir.Bir tutam kiraz sapını demliğin içine koyulur,daha sonra su demliğin içine boşaltılır içerisinde magnezyum,fosfor gibi değerli maddeler vardır.5 dakika demlemeye bırakın sabah,öğle,akşam tok karnına ılık bir şekilde çayı içebilirsiniz.

Zararlı yiyecekler,yenmemesi gereken 10 yiyecek listesi

Resim
zararlı yiyecekler Yenmemesi gereken zararlı 10 yiyecekler listesi Aşağıda saydığımız bu 10 adet zararlı yiyecek küçük,büyük,genç,yaşlı herkes için zararlıdır ve uzak durulmalıdır.Yani bir şu şu kişiler yiyebilir bu kişeler kesinlikle yememelidir diye bir şey söz konusu değil..İster kalp hastaları olsun ister şeker hastaları veya genç dinamik insanlar olsun bu yiyeceklerden ne kadar uzak durursa o kadar sağlıklı olur.Maalesef bu yiyecekler hayatımızın içine girdi özellikle kızartmalı ve bol yağlı yiyecekler fast food denilen mekanlarda aşırı talep görüyor ve tüketiliyor.Uzmanlar dondurulmuş ve kızartılmış yağlı gıdalardan şiddetle uzak durulmasını tüketilmemesini öneriyor ancak bu öneriyi pek dikkate olan yok türkiyenin neresinde olursa olsun şöyle işlek bir caddede fast food dükkanına girseniz özellikle çocuklar ve gençlerin bu zararlı gıdaları ne kadar çok tükettiğini anlamak zor olmayacak.Aşağıdaki sıralama en zararlıdan en zararsıza doğru felan ayarlanmamıştır yani sırasızdır

Kalp hastaları neleri yemeli neleri yememeli ?

Resim
kalp damar hastaları beslenme Kalp ve damar hastalarının beslenmesi,operasyon geçirilmiş olsada yada herhangi bir operasyona bağlı olmaksızın potansiyel kalp hastalığı riski varsa bu beslenme biçimini uygulamak ve bunu hayat ilkesi haline getirmek çok önemlidir ve hayati önem taşır.Çünkü kalp hastalıklarında beslenme birincil ilkedir.Özellikle kilo söz konusuysa beden kitle  endeksi 24'ün üzerinde ise her zaman kalp hastalığı riski daha fazladır.Özellikle karında yağlanma söz konusuysa ve erkek kişiyse kalp hastalığı riski ortalaması çok daha yükselmektedir.Zaten günümüzde kalp hastalığının genelde erkeklerde çok sıklıkla görülmesinin nedeni de karında yağlanmanın erkeklerde çok daha fazla olmasıdır.Bu nedenle ilk önce kilo kontrolü muhakkak sağlanması gerekir.Yani kalp ve damar hastalığı söz konusuysa yada böyle bir risk varsa mutlaka kişilerin kilo kontrolü sağlaması gerekir.Bu nedenle zayıflama tedavisine muhakkak başlanması gerekir.Ama bunun yanı sıra kalp damar hastalığı s

Pekmezin faydaları,Dut,Keçiboynuzu ve andız pekmezinin yararları

Resim
dut pekmezinin faydaları Dut Pekmezi Neye İyi Gelir ? Dut pekmezi enerji bakımından yoğun enerji içeriğine sahip olan karbonhidratlardan dolayı yoğun enerji içeriğine sahip olan bir pekmez türüdür.Bu pekmez hem çocuklarda hem emzirenlerde,hem gebelerde bio yararlılığı fazladır.Pekmezin en önemli özelliği ise minarel bakımından çok zengin olması.Demir,çinko ve magnezyum gibi birçok minareli bol miktarda içerir.Konsantre olması bakımından tıpkı minarelli şuruplar gibi vucüda mineral bakımından destek vermektedir.Bu nedenle pekmezi hem çocuklarda,hem gebelerde hem emzirenlerde besin değeri bakımından ve enerji vermesi bakımından öneriyoruz.Bunun dışında spor yapanlar özellikle spor öncesi enerjiye ihtiyaç duyarlar aslında çok doğal yoldan enerji almanın yollarından biri de pekmezdir.Pekmezi su içerisinde açarak içtiğinizde spor öncesinde yoğun bir enerji almanızı sağlar.Aynı zamanda spor esnasında kaybedeceğiniz mineralleri de yerine koymuş olursunuz.Dut pekmezi aynı zamanda bir çok

Sarımsak çayı,kilo vermek için sarımsak çayı nasıl yapılır ?

Resim
sarımsak çayı hazırlama Sarımsak Çayı İle Zayıflama Sarımsak çayı son dönemlerde çok popüler oldu.Göz önünde olan ünlüler bu tür çayları içip zayıflayınca büyük rağbet görüyor hele hele angelina jolie gibi dünyaca ünlü bir sanatçı sarımsak çayı sayesinde 11 kilo verince ayrı bir ilgi görüyor.Haberlerde de görmüşsünüzdür angelina jolie doğum yaptıktan sonra hamileyken aldığı kiloları sarımsak çayı ile vermiş peki bu mucizevi çay nasıl yapılır günde kaç kez içilmeli nasıl demlenmeli şimdi hepsini madde madde yazalım.Arkadaşlar bu tür zayıflama kürlerini paylaşırken sizden tek isteğim bu sarımsak çayını aşağıda yazılan malzemelerle yapıp uyguladıktan sonra burada neticelerini yorum olarak paylaşmanızdır.Zira yorumlarınız çok değerli sitemizi ziyaret eden zayıflamak isteyen yüzlerce insan için bir yol gösterecektir. Sarımsak Çayı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler 3 bardak su 3 diş taze sarımsak Yarım çay bardağı bal Yarım çay bardağı limon suyu Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır Ha

Nohutun faydaları,hamilelikte nohutun yararları nelerdir ?

Resim
nohutun faydaları Nohutun Faydaları Nohut kurubaklagiller ailesinden bir besindir.Diğer tüm baklagillerde olduğu gibi lif,posa ve protein yönünden zengindir.Bu şekilde olduğu ieçin kalp damar hastalıkları sağlığı açısından önemlidir yine kan şekerinin dengelenmesi açısından önemlidir.Lif içeriği sayesinde kan şekeri kontrolü açısından nohut tüketimi de sağlımıza çok faydalıdır.Nohutun diğer kuru baklagillerden farklı olarak yağ oranı biraz daha yüksektir.Kuru fasülye ve mercimeğe göre,Yağ oranı %5 kadar yüksektir.Bu nedenle nohut tüketimi süt veren annelerde süt salınımını biraz daha arttırmaktadır.Yine aynı şekilde nişasta deposu içerdiği için bir tohum türevi olduğu için nişasta açısından da bileşimi güçlüdür.Nohut kalsiyum açısından zengin bir yiyecek olduğu için hem menopoz döneminde hemde emziklilik döneminde çok önemli bir besindir.Bununla beraber demir açısından fosfor açısından zengin bir yiyecek olduğu için yine sağlığınız açısından önemlidir.Leblebi denilen geleneksel b

Ceviz neye iyi gelir,Günde kaç tane ceviz yemek gerekir ?

Resim
cevizin faydaları nedir Ceviz içermiş olduğu A,E ve K vitamini ve bazı b grubu vitaminler ile birlikte kalsiyum,fosfor magnezyum gibi minareller açısından oldukça zengin besleyici bir yağlı tohumdur.İsminden de anlaşıldığı gibi yağlı tohum yani bunlar çok yağlı bir besindir %65 oranında yağ içermesi cevizin enerjisinin yaklaşık 600 kalori civarında olmasını sağlamakta.O yüzden ceviz evet beyin için ciğerler için kalp damar sağlığı için çok faydalıdır ancak aşırıya kaçılmaması gerekir. Genelde 2 yada 3 ceviz bütünü yenilmesi önerilmektedir.Fakat faydalı diyerekten 3 kase ceviz yersek bu durum bizim aşırı kilo almamıza zemin hazırlar ve kiloya bağlı olarak faydadan çok zarar verebilir.Ceviz aynı zamanda lif içeriği bakımındanda zengin bir besindir.Kan şekirini çok çabuk bir şekilde yükseltir o yüzden şeker hastaları açısındanda faydalı olabilir.Genelde medyada duyduğumuz bazı haberlerde cevizin akşamdan soğuk suya konulması sabahleyinde ilk olarak bu acı suyunun içilmesi akabindede

Ele buluşan ceviz lekesi nasıl çıkar,ceviz lekesi için kesin çözüm

Resim
ceviz lekesi nasıl geçer Elime ceviz lekesi bulaştı ne yapmalıyım ? Yaş cevizi yemeyi bende çok severdim.Eskiden bahçemizde iki tane büyük ceviz ağacı vardı ve her sene temmuz sonu,ağustas aylarında ceviz yemeye başlardım tabiki bu aylarda ceviz henüz yaş olduğu için ceviz kabuğundan ayrılmıyor o yüzden üstündeki yeşil kabuğu elinizle yada taşla çıkartıyorsunuz bunu yaparken tabiki elinize hep yeşil kabuğun sıvısı bulaşıyor buda elinizde lekelere sebep oluyor..Bu durumu çok yaşadığım için çözümünüde bulmuştum bu çözümü bulduktan sonra eylül ayı gelmeden cevizleri yiyordum elime bulaşıyordu lekeler ancak nasıl olsa bu lekeleri çıkartmanın bir yolunu bulmuştum neyse fazla lafa gerek yok öncelikle size tavsiyem yaş cevizi yerken dikkatli olun yani elinize bulaşsın ancak çok koyu bir şekilde değil biraz dikkat edin sadece ve bulaşır bulaşmaz birşeye silin..Tüm bunlara rağmen elinize ceviz lekesi bulaşacaktır muhakkak işte o zamanda sıcak suyla elinizi yıkayın daha sonra bir pamuğun

Şeker hastaları şeker yerine hangi doğal tatlandırıcıyı kullanmalıdır

Resim
Şeker içeren yiyecekler ve içecekler günlük hayatımızda aslında önemli bir yer tutuyor.Özellikle çocuklara baktığımız zaman şekerli yiyecek ve içeceklerden çok vazgeçemediklerini görüyoruz.Günlük hayatımızdada bir toplantı da yada davetde mutlaka karşımıza çıkıyor.Ama aşırı şekerinde başta obezite olmak üzere bir çok hastalığında tetikçisi olduğunu biliyoruz.O zaman şekerin kalorisini almadan ama şeker tadındanda vazgeçmeden bize bu tadı sağlayacak doğal altarnetiflere ihtiyacımız var.İşte bu noktada bitkisel tatlandırıcılar hayatımızı kolaylaştırıyorlar.Şeker yerine tatlandırıcı olarak o zaman ne kullanabiliriz sorusuna baktığımızda aklımıza bal ve pekmez geliyor ama bunların yine kalori içermesi ve diyabet hastaları için uygun olmaması sebebiyle bu ihtiyacımızı tam karşılamıyor.Yapay tatlandırıcılar labaratuvar ortamında kimyasal olarak üretildiği için yine kullanım dozu olarak dikkatli olmakta fayda var.Ama doğal tatlandırıcılara,bitkisel tatlandırıcılara baktığımız zaman bu nokta

Pilav Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir

Resim
  Pilav Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak temcit pilavı en meşhur pilavlarımızdan.  Peki nasıl yapılır? Büyük annem uzun bir süre temcit pilavından bahsederdi.  Bende her tartışma konusu olan bir konuda bu ifadeyi kullanmasına güler geçerdim.  Bir gün annem ne gülüyorsun böyle bir pilav var hem de diğer pilavlara göre çok daha lezzetli demişti. Şaşırdım sonuçta.. O gün merakta etmedim. Yıllar yıllar sonra büyük annemin evini topluyorduk. Uzun yıllar önce vefat etmişti. Kırtasiye ambalajıyla ciltlenmiş bir defter gözüme ilişti. Karıştırmaya başladım. Bir de ne göreyim yemek tarifleri defteriymiş. Üşenmemiş yazmış büyük annem.. Unutmamak adına.. Veya bizlerle paylaşmak adına.. Tarif defterini karıştırırken gözüme temcit pilavı ilişti..  Küçüklüğüm gözümün önünde canlandı.. Doğrusu merak edip yaptım o pilavı... Tadına doyum olmadığını fark ettim. Şimdi de sizlerin yararlanması adına paylaşmak istiyorum. Dilerseniz sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz

İftara Ne Pişirsem Sorusu Kafanızı Meşgul Etmesin!

Resim
  İftara Ne Pişirsem Sorusu Kafanızı Meşgul Etmesin! Görüntüsüyle de Dadıyla Da Sizi Mutlu Edecek Lezzetli Bir İftar Menüsü 13:06 15 Nisan 2021 İftara Ne Pişirsem Sorusu Kafanızı Meşgul Etmesin!  Görüntüsüyle de Dadıyla Da Sizi Mutlu Edecek Lezzetli Bir İftar Menüsü Ramazan ayı içinde iftar yemeklerine daha da bir özen gösteriyoruz. İftara ne yapsam diye düşünenler buradaysa yine doyurucu ve lezzetli bir menü paylaşalım dedik.  Günün menüsü: fırında lokum gibi tavuk çöp şiş, yoğurt çorbası, domatesli biberli bulgur pilavı ve kadayıflı tavuk gögsü Ne yapsam diye düşünmek insanı yoruyor.  Ne yapacağınız belli olduktan sonra vaktinizi çok almadan harika bir iftar sofrası hazırlayacaksınız. Hem evdekiler mutlu, hem siz mutlu:)   Gelelim günün menüsüne Yoğurt Çorbası Fırında Tavuk Çöp Şiş Domatesli, Biberli Bulgur Pilavı Kadayıflı Tavuk Gögsü Önce çorba ile başlayalım...  YOĞURT ÇORBASI iftar-menusu-yogurt-corbasi.jpg Gerekli Malzemeler; 1 çay bardağı pirinç

Elma sirkesi zayıflatır mı,sirke içerek zayıflamak mümkün mü ?

Resim
elma sirkesinin faydaları Sirke ile Zayıflama nasıl olur ? Elma sirkesinin bileşiminde kalsiyum,magnezyum,fosfor meyve asitleri,sirke asitleri bulunmaktadır.Elma sirkesi zayıflama programlarında kullanılmaktadır.Ancak elma sirkesinin zayıflama programlarıyla ilgili ve zayıflatma ile iligili yapılan araştırmalarda tam bir net sonuç bulunmamaktadır.Bu sebeble resmi bir veri olmadığı için elma sirkesinden şu kadar tüketmeliyiz ve şu kadar kilo verdirir gibi bir bilgi verilemez.Elma sirkesini bir bardağa koyup direk içmek veya sabah aç karnına sadece bir bardak suyun içine katarak içmek gibi yapılan yöntemler var.Ancak bunların hepsi diş minesinde veya boğazda bir takım zararlar oluşturabiliyor.Elma sirkesini zayıflama programlarında bulunan tablet forumlarıda bulunmaktadır.Ancak bunları özellikle bir rahatsızlığı olan ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktoruna başvurarak kullanmasını önerilir.Çünkü ilaçlarıyla birlikte birtakım besin ilaç etkileşimi yaratabilir.

Sirke neye iyi gelir,Sirkenin faydaları nelerdir

Resim
sirkenin faydası nedir Sirke besinlerin doğal yollarla farmante edilmesiyle elde edilir.Yaklaşık 1000 yıllık bir geçmişi vardır.Sirkenin çok çeşitleri vardır.Pirinç sirkesi,elma sikresi,üzüm sirkesi ve balzemik sirke gibi bir çok çeşiti vardır.Sirkenin içeriğinde çok önemli besin ögeleri bulunmakla beraber bazı yan etkileri de olabilir.Sirkenin içeriğini şöyle sıralamak gerekirse,Kalsiyum magnezyum yapıldığı meyveye göre beta karoten,meyve asitleri ve sirke asitleri gibi içeriğe sahiptir.Sirkenin çok önemli yararları vardır.Özellikle antiseptik özelliği çok önemlidir.Bu özellik hem vucüdumuzun toksinleri atmasını hızlandırmada hemde dışarıdan sebze ve meyvelerimizi yıkarken kullanabileceğimiz bir besindir.Çok sayıda araştırma gösteriyor ki sirkenin kan şekeri üzerinde çok olumlu etkileri var.Aynı zamanda kolestrol ve tansiyon problemi olan kişilerde de çok önemli etkiler görülmüş.Ancak şeker hastalarının yinede doktorlara danışarak bunu kullanması gerekir.Çünkü kan şekeri üzerinde

Fırında karnıbahar tarifi,fırında karnabahar nasıl yapılır

Resim
fırında karnabahar Fırında karnabahar yapmak için gerekli malzemelerimiz 1 Adet Karnıbahar 4 Adet Domates 2 Yemek kaşığı tereyağı 200 gr kaşar peynir 1 Çorba kaşığı domates salçası 4 Adet sivri biber 3 diş sarımsak Tuz,Karabiber,Pul biber Öncelikle domates sosunu yapıyoruz.Tavayı orta dereceli bir ocakta ateşin üstüne koyuyoruz.Tereyağımızı ilave ediyoruz.Yağ eridikten sonra hazırladığımız 3 diş sarımsağı katıyoruz.Yağ tadının çıkması için biraz kavuruyoruz.Daha sonra sivri biberleri ekliyoruz.Hemen sonra küçük küçük kestiğimiz domatesleri ilave ediyoruz.Domatesler biraz pişince hemen üstüne salçayı ekliyoruz.Salçayı biraz ekip karıştırıyoruz.Daha sonra kararınca karabiber ve pul biber ve tuzu ilave ediyoruz.Yavaş yavaş karıştırıyoruz.Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.Sos kıvamına geldikten sonra tencereyi ocaktan alıyoruz.Daha önceden tuzlu ve limonlu suda haşladığımız karnıbaharları tepsiye diziyoruz.Ve hazırladığımız sosu üzerine ilave ed