Pekmezin faydaları,Dut,Keçiboynuzu ve andız pekmezinin yararları - Netividi

Pekmezin faydaları,Dut,Keçiboynuzu ve andız pekmezinin yararları




dut pekmezi,dut,pekmez,dut pekmezinin yararları,dut pekmezinin faydaları,dut pekmezi neye iyi gelir
dut pekmezinin faydaları
Dut Pekmezi Neye İyi Gelir ?

Dut pekmezi enerji bakımından yoğun enerji içeriğine sahip olan karbonhidratlardan dolayı yoğun enerji içeriğine sahip olan bir pekmez türüdür.Bu pekmez hem çocuklarda hem emzirenlerde,hem gebelerde bio yararlılığı fazladır.Pekmezin en önemli özelliği ise minarel bakımından çok zengin olması.Demir,çinko ve magnezyum gibi birçok minareli bol miktarda içerir.Konsantre olması bakımından tıpkı minarelli şuruplar gibi vucüda mineral bakımından destek vermektedir.Bu nedenle pekmezi hem çocuklarda,hem gebelerde hem emzirenlerde besin değeri bakımından ve enerji vermesi bakımından öneriyoruz.Bunun dışında spor yapanlar özellikle spor öncesi enerjiye ihtiyaç duyarlar aslında çok doğal yoldan enerji almanın yollarından biri de pekmezdir.Pekmezi su içerisinde açarak içtiğinizde spor öncesinde yoğun bir enerji almanızı sağlar.Aynı zamanda spor esnasında kaybedeceğiniz mineralleri de yerine koymuş olursunuz.Dut pekmezi aynı zamanda bir çok hastalıkta da olumlu etki gösterebilen bir pekmez türüdür.Bunlar ;
  • Kansızlık ve demir eksikliğini önler
  • Ülser gibi mide rahatsızlıklarını önler
Dut pekmezi kalori bakımından 100 gramında 300 kaloriye yakın bir kalori barındırmaktadır.Günde 2 yemek kaşığı aldığınızda hemen hemen 60 kalori alırsınız ve buda aslında 2 küp şeker kadar kalori demektir.Bu nedenle yetişkinlerde 2 yemek kaşığı dut pekmezini çocuklarda ise 2 tatlı kaşığı içilmesi önerilir.
Keçiboynuzu Pekmezi Neye İyi Gelir ?

Keçiboynuzu pekmezi de diğer tüm pekmezler gibi aslında tok tutucu etkiye sahiptir.En önemli etkilerinden biri de tok tutmasıdır.O yüzden zayıflama diyetlerinde yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı kadar kullanılmasında fayda vardır.Bunun yanı sıra keçiboynuzu pekmezini diğer pekmezlerden ayıran özelliklerse ;
ishal ve kabızlık gibi bağırsak hareketlerini bozan durumlarda bağırsak düzenleme etkisi vardır.
Kalsiyum miktarı zengin olan besin kaynağı olması nedeniyle süt ve yoğurt tüketemeyen çocuklara,hamile
keçiboynuzu pekmezi,keçiboynuzu,pekmez,keçiboynuzu pekmezinin yararları,keçiboynuzu pekmezinin faydaları,keçiboynuzu pekmezi neye iyi gelir
keçiboynuzu pekmezinin faydaları
kadınlara ve emziren annelere tavsiye edilir
  • Keçiboynuzu pekmezi mineral deposu olup,bir enerji kaynağıdır
  • Astım,bronşit gibi hastalıklarda hastalığın seyrini yavaşlatır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,hastalıklardan korur ve kansere karşı koruyucu etki gösterir
Keçiboynuzu pekmezini yetişkinlerde günde 2 yemek kaşığı çocuklarda 1 yada 2 tatlı kaşığı kadar kullanılmasında yarar görülmektedir.
Andız Pekmezi Neye İyi Gelir ?

Andız pekmezi andız meyvesi ağacının meyvesinden elde edilen pekmez türüdür.Bu pekmez türünün en önemli özelliği çok yoğun mineral özelliğine sahiptir.Yani mineral eksikliği olan kişilerde destek amaçlı
andız pekmezi,andız,pekmez,andız pekmezinin yararları,andız pekmezinin faydaları,andız pekmezi neye iyi gelir
andız pekmezinin faydaları
rahatlıkla kullanılabilecek konsantre formüldedir.Andız pekmezinin özellikleri ise
  • Öksürüğe iyi gelir
  • Karaciğer ve akciğer hastalıklarında olumlu etkiye sahiptir
  • Kalsiyum,magnezyum ve fosfor gibi birçok mineral bakımından zengindir
  • Enerji vericidir
Andız pekmezi çocuklarda,emzirenlerde ve gebelerde çok rahatlıkla kullanılabilir.Çünkü günlük mineral alımınıza ek takviye olarak çok yüksek dozda mineraller vermektedir.Andız pekmezi içerdiği yararlı organik asitlek bakımından da çok yüksek oranda anti oksidan kapasiteye sahiptir.Buda birçok hastalıktan korunmamamıza neden olur.Bunlardan en önemlisi ağız içi yaralar yada egzama gibi rahatsızlıklardır.Bu tür rahatsızlıklarda andız pekmezi tedavi sürecini olumlu yönde etkileyebilmektedir.Aynı zamanda kansızlığı olan kişilerde diğer pekmezler gibi demir bakımından zengin olduğu için yine andız pekmezi de kansızlığı önlemede yada kansızlık problemi yaşayan kişilerin kansızlık probleminin çözülmesinde yardımcı olmaktadır.Yetişkinlerde günde 2 yemek kaşığı kadar,çocuklarda da 1 tatlı kaşığı kadar andız pekmezi önerilir.


1 yorum:

  1. Keçiboynuzu Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen enerji dolu sıra dışı bir bitkidir. Taze olarak tüketildiğinde çok tatlı bir tadı vardır. Şeker tadı veren bir sıvısı vardır dolayısı ile şeker atmanıza ve yerken yanında şekerli şeyler tüketmenize gerek yoktur. Görüntüsünden dolayı keçi boynuzu adı verilmiştir. Kurutularak yada ezmesi yapılarak taze olarak tüketilebilir. Keçiboynuzu yağlar , sodyum , karbonhidrat ve aynı zamanda a ve c vitaminleri açısından zengin bir bitkidir.
    Kalsiyum açısından zengindir, kemik sağlığına çok faydalıdır.
    E vitamini içerdiği için astım, bronşiti grip, nezle gibi hastalıklara faydalıdır.
    Sindirim sistemi sorunlarını çözer, şişkinliği giderir, bağırsakları temizler
    Keçiboynuzu özü gerçekten çok faydalıdır. Heryaşta kullanabileceğiniz bir üründür.
    Naturpy Keçiboynuzu ezmesi sizlere doğal naturel bir ortamda yapılmış öğütülmüş bir üründür.

    YanıtlaSil

Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..