Şeker hastaları şeker yerine hangi doğal tatlandırıcıyı kullanmalıdır
Şeker içeren yiyecekler ve içecekler günlük hayatımızda aslında önemli bir yer tutuyor.Özellikle çocuklara baktığımız zaman şekerli yiyecek ve içeceklerden çok vazgeçemediklerini görüyoruz.Günlük hayatımızdada bir toplantı da yada davetde mutlaka karşımıza çıkıyor.Ama aşırı şekerinde başta obezite olmak üzere bir çok hastalığında tetikçisi olduğunu biliyoruz.O zaman şekerin kalorisini almadan ama şeker tadındanda vazgeçmeden bize bu tadı sağlayacak doğal altarnetiflere ihtiyacımız var.İşte bu noktada bitkisel tatlandırıcılar hayatımızı kolaylaştırıyorlar.Şeker yerine tatlandırıcı olarak o zaman ne kullanabiliriz sorusuna baktığımızda aklımıza bal ve pekmez geliyor ama bunların yine kalori içermesi ve diyabet hastaları için uygun olmaması sebebiyle bu ihtiyacımızı tam karşılamıyor.Yapay tatlandırıcılar labaratuvar ortamında kimyasal olarak üretildiği için yine kullanım dozu olarak dikkatli olmakta fayda var.Ama doğal tatlandırıcılara,bitkisel tatlandırıcılara baktığımız zaman bu noktada fda onayı almış olan bitki güvenli bir altarnatif olarak karşımıza çıkmış oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder
Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..