İftara Ne Pişirsem Sorusu Kafanızı Meşgul Etmesin!


 

İftara Ne Pişirsem Sorusu Kafanızı Meşgul Etmesin! Görüntüsüyle de Dadıyla Da Sizi Mutlu Edecek Lezzetli Bir İftar Menüsü 13:06 15 Nisan 2021 İftara Ne Pişirsem Sorusu Kafanızı Meşgul Etmesin! 

Görüntüsüyle de Dadıyla Da Sizi Mutlu Edecek Lezzetli Bir İftar Menüsü Ramazan ayı içinde iftar yemeklerine daha da bir özen gösteriyoruz. İftara ne yapsam diye düşünenler buradaysa yine doyurucu ve lezzetli bir menü paylaşalım dedik. 

Günün menüsü: fırında lokum gibi tavuk çöp şiş, yoğurt çorbası, domatesli biberli bulgur pilavı ve kadayıflı tavuk gögsü Ne yapsam diye düşünmek insanı yoruyor. 

Ne yapacağınız belli olduktan sonra vaktinizi çok almadan harika bir iftar sofrası hazırlayacaksınız. Hem evdekiler mutlu, hem siz mutlu:) 

 Gelelim günün menüsüne Yoğurt Çorbası Fırında Tavuk Çöp Şiş Domatesli, Biberli Bulgur Pilavı Kadayıflı Tavuk Gögsü Önce çorba ile başlayalım...

 YOĞURT ÇORBASI iftar-menusu-yogurt-corbasi.jpg Gerekli Malzemeler; 1 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 4 su bardağı sıcak su İsteğe göre tuz 1 yemek kaşığı nane 2 yemek kaşığı tereyağı Varsa 1 su bardağı haşlanmış nohut, şart değil Terbiyesi için; 1.5 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 1 bardak soğuk su Tarif: 1 çay bardağı pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın.Üzerine 3 su bardağı soğuk su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edin ve biraz ılımaya bırakın. Bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayın. 

Bunun için büyük bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve unu alıp azar azar su ilave ederek akışkan bir kıvam elde edin. Ilıyan pirinçli sudan 2 kepçe kadar alıp yoğurt karışımına ekleyin. Ocağın altını açıp karıştırarak 10 dakika kaynatın. İsterseniz haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz. Gerekirse kaynar su ilave edip kıvamını ayarlayın. En son tuzunu dökün. Sos tavanıda 2 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru nane ilave edip kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Çorba hazır...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca meyveler,almanca meyveler yazılışı ve okunuşu

Çorabın içine bir dilim soğan koymanın bazı hastalıklara iyi geldiği iddiasının bilimsel cevabı yazımızda

İftarda Bugün Ne Yesek Ne Yesek! Günün Menüsü