Krem peynirli glutensiz yanık cheesecake tarifi ve malzemeleri!
Krem peynirli glutensiz yanık cheesecake tarifi ve malzemeleri! Krem peynirli glutensiz yanık cheesecake nasıl yapılır?
KREM PEYNİRLİ GLUTENSİZ YANIK CHEESECAKE MALZEMELER
600 gr Aynes krem peynir
600 gr sürülebilir krem beyaz peynir
200 gr mascarpone peyniri
6 yumurta 1 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı toz badem 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 paket toz vanilya
HAZIRLANIŞI / 4-5 KİŞİLİK
Fırını öncesinde 250 derecede ısıtın.
24 cm'lik kek kalıbınızı önce Aynes tereyağı ile yağlayın.
Daha sonra yuvarlak şekilde yağlı kağıt ile kaplayın. Mikser yardımıyla Aynes krem peyniri, krem beyaz peyniri ve mascarponeyi şeker ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
Tek tek yumurtaları ekleyin.
Toz badem, nişasta ve vanilyayı karıştırın ve eleyerek karışıma ekleyin.
Karışımı çembere süzerek dökün ve 250 derecede 25 dakika fırınlayın.
Üzeri yanık fakat içi yumuşak kalacak şekilde fırından çıkarın.
İç kıvamını yakalamak için dakikaya uymanız gerekir.
Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında 1 gece bekleterek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder
Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..