Güllaç nasıl yapılır,en lezzetli güllacın yapımı tarifi
![]() |
güllac yapımı |
Güllaç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
2 Litre Süt
12 güllaç yaprağı
1 kg toz şeker
Fıstık
Kavrulmuş Fındık
Mevsim meyveleri
Gül suyu
Güllaç Yapımı
Öncelikle sütü bir tencereye boşaltın ve kaynaması için ocağın koyun.Süt kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyin ve süt ve şekeri beraber kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.Geniş bir tepsiye güllaç yapraklarını üst üste dizin her 3 katta 1 dizdiğiniz yaprağı bir miktar süt ile ıslatın.Ve hafif hafif yumuşaması için kenarlarından bastırın.Yeni kendi isteğinize göre her 3-4 katta 1 hazırladığımız garnitürleri (meyeveleri,fındığı,fıstığı vs) koyun.Hindistan cevizi katarsanız çok daha lezzetli olur.En son yaprağı koyduktan sonra gül suyunu hafiften yaprağın tamamını ıslatacak şekilde gezdirin.Ve son olarak ilk başta kaynatıp ılımaya bıraktığımız sütü hazırladığımız güllaç tepsisinin içine döküyoruz ve yaklaşık 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..