Güllaç nasıl yapılır,en lezzetli güllacın yapımı tarifi - Netividi

Güllaç nasıl yapılır,en lezzetli güllacın yapımı tarifi




güllaç,güllac tatlısı,güllaç nasıl yapılır,güllac yapımı,güllaç için malzemeler
güllac yapımı
Ramazanında gelişiyle şüphesiz tatlı deyince ilk akla gelen güllaç tatlısı oluyor.Bir çok şehirde geleneksel ramazan tatlısı olan güllacın en lezzetli,en nefis yapabilmek için kadınlar yarışıyor.Aşağıdaki tarif sayesinde güllacı hem en zahmetsiz,pratik bir şekilde yapacaksınız hemde diğerlerinden çok daha lezzetli olacak buna emin olabilirsiniz.Kullandığımız güllacın yaprak sayısına göre kullandığımız süt miktarı değişmektedir.Örnek olarak 12-14 yaprak kadar güllaca 2 litre süt ve 1 kilo toz şeker kullanılır.

Güllaç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
2 Litre Süt
12 güllaç yaprağı
1 kg toz şeker
Fıstık
Kavrulmuş Fındık
Mevsim meyveleri
Gül suyu

Güllaç Yapımı
Öncelikle sütü bir tencereye boşaltın ve  kaynaması için ocağın koyun.Süt kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyin ve süt ve şekeri beraber kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.Geniş bir tepsiye güllaç yapraklarını üst üste dizin her 3 katta 1 dizdiğiniz yaprağı bir miktar süt ile ıslatın.Ve hafif hafif yumuşaması için kenarlarından bastırın.Yeni kendi isteğinize göre her 3-4 katta 1 hazırladığımız garnitürleri (meyeveleri,fındığı,fıstığı vs) koyun.Hindistan cevizi katarsanız çok daha lezzetli olur.En son yaprağı koyduktan sonra gül suyunu hafiften yaprağın tamamını ıslatacak şekilde gezdirin.Ve son olarak ilk başta kaynatıp ılımaya bıraktığımız sütü hazırladığımız güllaç tepsisinin içine döküyoruz ve yaklaşık 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..