Çilek reçeli,En iyi çilek reçeli tarifi
çilek reçeli tarifi |
Normalde çilek reçeli yaparken hemen üstüne şeker koyulur ve şekerin çileklerle erimesi için beklenir daha sonra ocağın üstüne koyulur ve kaynayınca köpüğü alınır bu şekilde yapılır ancak daha lezzetli olması için burada anlatacağım tarif bundan biraz farklı.
Öncelikle bir tencerenin içine çilekleri kendi suyuyla beraber doldurun.Daha sonra bir çay kaşığı tereyağ ekleyin.Tereyağını hem daha kıvamlı olması için hemde köpük oluşmaması için koyuyoruz.Daha sonra ocağın üstüne koyun ve yaklaşık 10 dakika kaynatın.Kaynadıktan sonra şekerini ilave edin.Mesela 1 kilo çilek kaynatıyorsanız 1 kilo şeker ilave etmelisiniz burada ölçü 1 e 1 dir.Şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra yine kaynamasını bekliyoruz kaynadığı andan itibarende 7 dakika bekliyoruz.7 dakika sonra artık reçel hazırdır bir kavonoza koyup soğumasını bekliyoruz.afiyet olsun....
Yorumlar
Yorum Gönder
Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..