Evde nutella yapımı,Çikolatalı fındık kreması nasıl yapılır

çikolata,evde çikolata yapımı,fındık kreması yapımı,nutella yapımı
evde çokokrem yapımı
Evde nutella yapmak için gerekli olan Malzemeler
200 gr fındık
60 gr süt tozu
40 gr bal
400 ml süt
160 gr sütlü çikolata

Yapılışı
Çikolatayı damak tadınıza göre bitter çikolata ağırlıklı sütlü çikolata ağırlıklı kullanabilirsiniz.Öncelikle fındıkları birazcık fırınlamak gerekiyor tazeliklerini ve kokularını tekrar kazanmaları için 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika fındıkları kızartın.Daha sonra çikolataları eritin küçük bir tencereye alt tarafına biraz su koyun  üzerinede o suya değmeyecek büyüklükte bir kaseyle çikolataları ekleyin ve çikolataları erimeye bırakın bu şekilde ısı direk çikolataya temas etmiyor.Ayrıca minik bir tencerede sütü ve süt tozunu koyun süt tozu kullanmaktaki amaç sütün yoğunluğunu artırmaktır.yoksa tamamen süt kullanırsak nutellanın kıvamı istediğimiz gibi olmaz.Süt tozunu ekledikten sonra üstüne 40 gr balı ilave edin bu şekilde karıştırarak sadece kaynatın.kaynadıktan sonra altını kapatın ve ılımasını bekleyin.Fındıkları fırında 10 dakika kızarttıktan sonra çekmek için robotun içine koyun ve iyice onları robotta çekin.Tamamen un kıvamını aldıktan sonra erimiş olan çikolatayı fındıkların üstüne ekleyin.Çikolatamızıda ekledikten sonra tekrar karıştırmaya başlayın öğütülmüş fındıkla çikolatayı iyice karıştırdıktan sonra süt tozlu ve ballı olan sütü karışıma ilave edin ve iyice karıştırmaya özen gösterin soğuduktan sonra nutella artık yemek için hazır.Ancak şu anki hali biraz sıvı gelecektir o yüzden yemeden 1 gece bekleyin biraz daha katı hale gecek ve ekmeğin üstüne rahat bir şekilde sürülebilir bir hal alacaktır.Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca meyveler,almanca meyveler yazılışı ve okunuşu

Çorabın içine bir dilim soğan koymanın bazı hastalıklara iyi geldiği iddiasının bilimsel cevabı yazımızda

İftarda Bugün Ne Yesek Ne Yesek! Günün Menüsü