Kuşkonmaz çorbası yapımı,kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır
![]() |
kuşkonmaz çorbası |
500 gr kuşkonmaz
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince Tuz,Karabiber
3 Su bardağı su
Ve süslemek için Dere otu
YAPIMI : Öncelikle kuşkonmazlar çorba için iri parçalar halinde doğranır.Tencereye yağ koyulur.ardın iri parçalar halinde doğranılan soğanlar tencerenin için koyulur.Daha sonra patatesler koyulur.Bunları bir miktar kavurduktan sonra kuşkonmazlar ilave edilir.Kuşkonmazlar da ilave edildikten sonra bir miktar daha kavrulunur.Kavrulunca kararınca su eklenir.Sebzelerin yumuşaması için yaklaşık 20 dakika pişirilir.Sebzeler yeteri kadar yumuşayıp,pişdikten sonra sebzeleri blender dan geçirilir.Blendırdan geçirilen çorbanın üstüne krema ilave edilir.Ardından tuz ve karabiber ilave edilir.Yaklaşık 10 dakika kadar orta ateşte çorbayı karıştırarak kaynatılır.Piştikten sonra çorba artık yenmek için hazır servis tabağına bir tabak koyduktan sonra dere otuyla süsleyerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder
Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..