İshale iyi gelen yiyecekler,ishal olanlar ne yemeli ne yememeli - Netividi

İshale iyi gelen yiyecekler,ishal olanlar ne yemeli ne yememeli




ishal,ishal hastalığı,ishale karşı yiyecekler,ishal olunca ne yemeli
ishale iyi gelen yiyecekler
İshal olanlar ne yemeli ?
İshal olan bireylerin özellikle bağırsak hareketinin o döneme özgü hızlı çalışmasını nedeniyle daha çok bağırsağı yavaşlatıcı olan besinleri tercih edilmesi burda önemlidir.Pirinç lapası kişilerin sıklıkla tercih edebileceği yağ miktarı düşük olan bir besindir.Buna ek olarak haşlanmış patates içerisindeki potasyum nedeniyle yine gün içerisinde yemeklerin yanına veyahut ana yemek olarakda tüketilebilir.Kızarmış ekmek hem içerisindeki tuz nedeniyle sıvı elektroit dengesini ayarlar.Yağsız beyaz peynir tüketilebilir.Siyah çay bağırsak hareketini yavaşlatıcı etkisi söz konusudur.Su hertürlü bağırsak hareketinde ve probleminde kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bol bol içilmesi gereken bir sıvı olmakla birlikte 10 bardağın altına düşülmemelidir.Tuzlu krakerler içerisindeki sodyum ve potasyomdan dolayı sıvı elektroit dengesinde önemlidir.Ayrıcı meyve olarak bakıldığı zaman da muz ve elma en başta olmak üzere bireylerin beslenme programlarında kesinlikle bulunmalıdır.
İshal olanlar ne yememeli ?
ishal kısaca tanımlamak gerekirse sık ve sulu dışkılama olarak tanımlanabilir.Özellikle bağırsak parazitleri bağırsak iltihabı gıda alerjileri kişilerin tüketmiş oldukları yanlış besin tercihleri kullanılan antibiyotikler ishale neden olabilir.Bunlara ek olarak bakıldığında kişilerin ishal durumunda tüketmiş oldukları besinlerin daha çok su tutucu özelliği olması gereklidir.Özellikle yağsız hazırlanmış bir pirinç lapasının,haşlanmış patatesin veya kızarmış ekmeğin,yağsız beyaz peynirin bağırsak hareketini daha da yavaşlattığını ve ishal durumunda tüketilmesi gereken besinler olarak sınıflandırabiliriz.İshal durumunda vucüdun ekstra su kaybetmesi nedeniyle vucüdun su elektroit dengesi bozulmaktadır.Özellikle bunun da yine tamamlanabilmesi ve ishalin mümkün olduğunca kısa sürmesi için kişilerin o dönemde daha bol su alması ve bir miktarda tuzun arttırılması gereklidir.