Ev yoğurdu nasıl yapılır,Evde yoğurt yapımı,Kolay ev yoğurtu tarifi

yoğurt,yoğurt nasıl yapılır,ev yoğurdu,evde yoğurt yapımı
yoğrut yapımı
Çiğ sütünüzü önce tülbent benzeri bir bezle süzün.Süzülmüş sütü tencerede kaynama sıcaklığına kadar ısıtın.Kaynama başlamadan önce ateşten alıp kenara koyun.Sütü kaynar halde ocakta tutmamaya özen gösterin.Sütün düzgün mayalanmasında en önemli etken sütün sıcaklığıdır.Isıttığınız sütü mayalamadan önce en uygun sıcaklık olan 45 dereceye kadar soğutmanız gerekir.Eğer tam sıcaklığı ölçecek bir termometreniz yoksa geleneksel bir yöntem olan parmağınızı sütün içine daldırın eliniz sütün sıcaklığına dayanabiliyorsa mayalayabilirsiniz demektir.Yoğurdu yarı yarıya sulandırarak tencerede ki süte karıştırın.Oranı 1 kilo süte 1 yemek kaşığı yoğurt olacak şekilde ayarlayın.Yoğurdun kıvamının koyu olmasını istiyorsanız bu sırada bir çorba kaşığı süt tozu da ekleyebilirsiniz.Tencereyi kalın bir bezle sarın.Üzerine mont veya kazak örterek kalınlığı artırırsanız veya tencereyi bir kaloriferin yayına koyarsanız daha iyi sonuç alırsınız.Tencereyi 4-6 saat oda sıcaklığında bekletin.Hazırladığınız yoğurdu 10 gün içinde tüketmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca meyveler,almanca meyveler yazılışı ve okunuşu

Çorabın içine bir dilim soğan koymanın bazı hastalıklara iyi geldiği iddiasının bilimsel cevabı yazımızda

İftarda Bugün Ne Yesek Ne Yesek! Günün Menüsü