bazlama nasıl yapılır oktay usta,bazlama tarifi oktay usta
![]() |
oktay usta bazlama tarifi |
Oktay Usta Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
500 gr. bardağı un ç
1 Çorba kaşığı kuru maya
Az ılık su
1 çorba kaşığı şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yeterince Tuz
Oktay Usta Bazlama Yapımı Tarifi
Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz, sıvıyağ ve elenmiş un ile yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Portakal büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Ağzı kapatılır, kabarınca ters çevrilir. İki tarafta pişince tavadan alınır. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağı sürülebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..