Kesme çorbası tarifi,kesme çorbası nasıl yapılır,kesme çorbası yapılışı
![]() |
Kesme çorbası tarifi |
1 Çay bardağı yeşil mercimek
1.5 su bardağı erişte
1 Adet kuru soğan
100 gr kıyma
1 Yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu
Tuz ve 1 tatlı kaşığı tarhun otu
Yapılışı : Tenceremize tereyağımızı koyuyoruz.Biraz erimesini bekliyoruz.Eridikten sonra küçük küçük kestiğimiz kuru soğanlarımızı ilave ediyoruz.Bu şekilde soğanlar kavrulana kadar bir süre bekliyoruz.Soğanlar kavrulduktan sonra hemen kıymayı ilave ediyoruz.Soğanlar ve kıymayı yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavuruyoruz.Kıymada soğanla birlikte kavrulduktan sonra domates salçasını ilave edip karıştırıyoruz.Üstüne et suyunu ilave ediyoruz.Daha sonra içerisine önceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimekleri ilave ediyoruz.Ve sonra erişteleri ilaeve ediyoruz.Biraz beklediktan sonra 1 tatlı kaşığı tarhun otunu ve tuzunu gözümüz kararınca ayarlıyoruz çorbanın.Biraz karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..