Evde Kolay Doğal Peeling Nasıl Yapılır YENİ

peeling nasıl yapılır,peeling hazırlama,evde peeling,kolay peeling yapımı
Peeling Nedir ?

Peeling demek çok basitçe anlatmak gerekirse tanecikli yada yoğuşmalı bir ürünün cildin üst düzeyindeki epital dokunun ciltten arındırılması demektir.Eskiden kese yapılarak bu işlem gerçekleştiriliyormuş ancak kese uygulaması cilde dengesiz baskı uyguladığından cilde hasar vermektedir.

Peeling yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Peeling yapılırken cildinizin bir cam parçası olduğunu asla unutmamalısınız.Cildinizin üzerinde bir kum tanesi gezdiriyorsunuz bu gezdirdiğiniz kum tanelerini cildinizde çok fazla baskı uygularsanız camın üstünün çizilmesi gibi cildinizde çizilir.

Evde Peeling Nasıl Yapılır

Zeytinyağı ve Türk kahvesi ile peeling hazırlama

Zeytinyağı ve türk kahvesi ile yapacağınız karışımın cilde uygulanması ile bir yandan cildin kan dolaşımı hazırlanırken diğer yandan cildin nem dengesi sağlanır.Zeytinyağı ile türk kahvesini birebir ölçüde başka bir kapın içine dökün ve karıştırın elde etitğiniz macunu cildinize hafifce sürün 5 dakika sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

Mısır Unu ile Peeling Hazırlama

Cilt yüzeyindeki sivilcelerin temizlenmesi için mısır unu ile maden suyunu karıştırarak peeling uygulaması yapabilirsiniz.Mısır unu ile maden suyunu birebir ölçüde ayrı bir kapta birleştirin oluşan macunu yüzünüze sürün 5 dakika sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.

Limon ile peeling hazırlama

Limon bir meyve asiti olduğu için bu kimyasal peeling uygulamaları cildin üst tabakasını soyacaktır bir çay kaşığı limonu bir çay kaşığı sade temiz su ile karıştırarak elde ettiğiniz ürünü bir pamuk yardımıyla cildinize sürebilirsiniz 5 dakika bekletip temizleyerek bir kimyasal yatkınlığı olan peeling yapabilirsiniz.Bu daha çok yağlı ciltler için uygundur kuru ve hassas ciltler için uygun bir bakım değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca meyveler,almanca meyveler yazılışı ve okunuşu

Çorabın içine bir dilim soğan koymanın bazı hastalıklara iyi geldiği iddiasının bilimsel cevabı yazımızda

İftarda Bugün Ne Yesek Ne Yesek! Günün Menüsü