Turp Yaprağının Faydaları ve Turp Çayı Yapımı - Netividi

Turp Yaprağının Faydaları ve Turp Çayı Yapımı




turp yaprağının faydaları
Bir çoğumuz turpun yapraklarını gereksiz ve faydasız görüp atarız. Halbuki turpun yaprakları turpun kendisinden kat be kat daha faydalı olduğu ortaya çıktı. Turp yaprağında çok sayıda çeşitli vitaminler (A, C, PP, K, B grubu), nikotin, askorbik, salisilik asit, makro ve iz elementler (magnezyum, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, çinko, bakır vb.) bulunmaktadır. Yani turpun yaprakları zengin kimyasal içeriklerle doludur ve asıl tedavi edici ürün turp değil turbun yapraklarıdır. İçeriğinde potasyum ve Magnezyumun olan turpun yaprakları kalp için çok faydalıdır - kalbin faaliyetine olumlu etki eder, kalbin ritmini düzenler. 

Kalsiyumdan zengin olan yapraklar kemikler için de faydalıdır. Turp yapraklarını çocukların ve yaşlı insanların beslenmesine çok büyük fayda vardır. Turp yaprakları avitaminozun önler, kanın terkibine olumlu etkide bulunur Tüm diğer yeşillikler gibi besleyici liflerden zengin olan yapraklar bağırsakların çalışma verimini artırır, kabızlığın önler. Stres, sinir gerginliği, uykusuzluk gibi sorunlara iyi gelir. Turpun yapraklarını çay gibi demleyin 1 bardak su ve bir miktar ince doğranmış turp yaprağına bal ekleyin ve için. Bu çay ayrıca iltihapları öldürür, bağışıklık sistemine olumlu etki eder. Turpun taze yapraklarını salatalara, böreklerede ekleyerek tüketebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..