Tavuk ne kadar pişirilmeli? - Netividi

Tavuk ne kadar pişirilmeli?




tavuğu çok pişirmek faydalı mı
Bilim adamları uyarıyor, iyi pişirilmemiş veya kızartılmış tavuk insanda felce neden olabiliyor. Çiğ tavuk çok tehlikeli Campylobacter jejuni denilen bakterilerle doludur. Bu bakteriler iyi pişirilmemiş  tavuk etinde yok olmaz, aksine çoğalır ve insan vücuduna girince nadir görülen bir bağışıklık hastalığı olan Giyen-Barre sendromunun gelişmesine yol açar. Bu sendrom sırasında periferik sinirler zedelenir ve insanda akut sinir-kas felci oluşur. Bu sendrom her yaştan kişilerde gelişebilir. Ağır durumlarda sendrom insanın tam felcine neden olur. 
Tavuğu az pişirmek mi çok pişirmek mi faydalı
Michigan Üniversitesi'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada Campylobacter jejuni bakterileri insan vücudu için oldukça tehlikeli olduğu, dolayısıyla tavuğun yüksek sıcaklıklarda iyice pişirilmesi gerektiği, yarı çiğ yemekten ve kızartmadan kesinlikle kaçınılması gerektiği belirtiliyor. ayrıca  tavuğun mikrodalgada yapılması da tavsiye edilmiyor zira mikrodalga da pişirilen tavukta bakterilerin bir çoğu ölmüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir google hesabınız yoksa yorumlama biçiminden "Anonim'i" Seçininiz..