bazlama nasıl yapılır oktay usta,bazlama tarifi oktay usta

bazlama tarifi,oktay usta bazlama,oktay usta bazlama yapımı
oktay usta bazlama tarifi
Oktay aymelek namı diğer oktay usta ekranların en iyi aşçısı ev hanımlarının tartışılmaz favorisi oktay usta..Programlarında yaptığı bazlama tarifi çok merak ediliyor ve internette arandığı için bunu ekleme ihtiyacı duydum.ancak videosunu buraya koyamıyorum o yüzden nasıl yapılır hangi malzemeler ne kadar kullanılır onları yazacağım.


Oktay Usta Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
500 gr. bardağı un ç
1 Çorba kaşığı kuru maya
Az ılık su
1 çorba kaşığı şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yeterince Tuz
Oktay Usta Bazlama Yapımı Tarifi
Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz, sıvıyağ ve elenmiş un ile yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Portakal büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Ağzı kapatılır, kabarınca ters çevrilir. İki tarafta pişince tavadan alınır. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağı sürülebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca meyveler,almanca meyveler yazılışı ve okunuşu

Çorabın içine bir dilim soğan koymanın bazı hastalıklara iyi geldiği iddiasının bilimsel cevabı yazımızda

İftarda Bugün Ne Yesek Ne Yesek! Günün Menüsü